Hulp bij Allergieën

De afgelopen jaren heb ik mij meer laten specialiseren op allergieën bij hond (en kat), dit is een heel ruim onderwerp en ik ben zeker ook geen dermatoloog, die de hond (of kat) kan testen welke allergie er nu specifiek een rol spelen bij de desbetreffende diertje. Wel kan ik allergieën herkennen en kan u meehelpen met de basis om uw huisdier zoveel mogelijk te ontlasten van de jeuk. Wij richten ons voornamelijk op de basis van de diverse allergieën en (voornamelijk natuurlijke) oplossingen.

De meest voorkomende allergieën en jeuk oorzaken zijn;

  • Vlooienallergie (of overige parasieten, wormen en mijten)
  • Voedsel allergie
  • Contact allergie
  • Atopie (omgevingsallergie)

Wat is precies een allergie;
Allergie bij de hond kan worden omschreven als een overgevoeligheid voor bepaalde lichaamsvreemde stoffen met een extreme reactie van het immuunsysteem tot gevolg. Het is een aandoening die niet alleen veelvuldig bij voorkomt bij mensen maar die tegenwoordig ook vaak bij honden wordt gezien. Naar schatting heeft 3-15% van alle honden een bepaalde vorm van allergie. De verschijnselen kunnen variëren van een beetje jeuk met wat rode plekken tot extreme jeuk waarbij de hele huid is aangetast. Afhankelijk van het soort allergie kan niet alleen de huid zijn aangedaan maar bijvoorbeeld ook de ogen, oren of het maag/darmkanaal.
Er zijn verschillende vormen van allergie en nog veel meer verschillende manieren waarop een allergie zich kan manifesteren. In 1/3 van de gevallen komen allergieën zelfs gecombineerd voor.

Symptonen Allergie;

                        

Bron: http://www.allergie-bij-honden.nl/

Herkend u deze problemen en bent u benieuwd waar uw huisdier voornamelijk last van heeft doe dan de "Stappenplan jeukende Hond en Kat" en wie weet kunnen wij u verder helpen. Het afgelopen jaar hebben wij al veel kunnen betekenen voor de mensen thuis en ook in de toekomst staan wij voor u klaar.

Blijf op de hoogte en volg ons op Klik hier.